Hvad er det der rekruttering?

Du har måske set et Rekrutteringsbureau Aalborg eller også står du måske og overvejer om du skal rekrutere men er i tvivl om hvordan og hvad det helt nøjagtigt er. Rekruttering er en proces hvor man leder efter arbejdskraft uden for det pågældende firma du arbejder i, med det formål at udfylde en bestemt stilling. Ved ekstern rekruttering handler det om at tiltrække helt nye medarbejdere.

En god og vellykket rekruttering betyder øget kvalitet og effektivitet samt bedre trivsel og færre røde tal på bundlinjen. De rette personer i de rette job sikrer, at gode resultater på arbejdspladsen. Men hvordan får man de rette personer til de rette job?

Aktive medarbejdere skaber aktive arbejdspladser

Rekruttering af de rigtige personer til de rigtige job er ikke kun afgørende for arbejdspladsen her og nu, men vil også spille en vital rolle på længere sigt. Når du har kompetente og engagerede medarbejdere tiltrækker det flere af sin slags og bidrager til, at der vil blive skabt prestige omkring arbejdspladsen. På den måde bliver fastholdelse i sig selv en rekrutteringsstrategi. Kort sagt: Attraktive medarbejdere skaber attraktive arbejdspladser, og når du skal rekrutere så er er en attraktiv arbejdsplads ideel. I nogle perioder  vil spørgsmålet om afskedigelser selvfølglieg fylde mere end spørgsmålet om rekruttering. Så i en tid med arbejdsløshed og afskedigelser som nu, hvor ansøgningerne vælter ind, hvorfor skal man så overhovedet have særligt fokus på at rekruttere? Du skal have fokus på at rekrutere fordi mange ansøgninger ikke er lig med den rette ansøger og for at få mest ud af din rekruteringsprocess vil du gerne sikre dig at du finde den rette ansøger.

Ja rekrutering koster men fejlrekrutering koster mere

Rekruttering handler som så meget anden også om ressourcer. Det kan være virkelig dyrt at rekruttere. Det indebærer sjovt nok blandt andet tid til planlægningen og ekstra administration, for ikke at tale om opstartsperioden indtil den nye kollega har helt fod på opgaverne. Det er altså noget man skal investere i. Du vil derfor gerne sikre dig at du laver den rette investering for  rekruttering er dyrt – både når det lykkes, men særligt når det ikke lykkes. Vidste du at ndersøgelser viser, at rekruttering og udvælgelse er virksomhedens vigtigste kort for at opnå positive tal på bundlinjen? Et
gennemtænkt rekrutteringsforløb skal ses af dig som arbejdsgiver som et godt kort at have på hånden, fordi det skaber bedre kvalitet, effektivitet og trivsel på arbejdspladsen. Hvilket jo er et mål i sig selv.

 

Indlæg oprettet 30

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen