Ting du skal overveje inden print

Der er nogle hovedteknikker, du kan tage i brug i forbindelse med udskrivning af dit print på den mest optimale og velegnede måde. For at vælge den, der er bedst egnet til din opgave og dit dokument bliver du nødt til at tænke nærmere over, hvor mange penge du skal bruge på opgaven, hvor mange kopier du har brug for, og hvilken type opgave, der er tale om i forhold til f.eks. den ønskede kvalitet til sidst. Derfor har vi samlet denne guide som kan hjælpe dig godt på vej inden du printer dit dokument ud på papir.

Farve eller sort/hvid?

Fotokopiering eller udskrivning i fuld farve er meget dyrere end kopiering eller kopiprint i sort / hvid farver. Derfor kan det være værd at overveje, om dit motiv skal være i farve eller det er tilstrækkeligt i sort/hvid. Med kopiprintere kan du også bruge spotfarve til at tilføje farvede overskrifter eller grafik, der ikke skaber de store ekstra omkostninger frem for at printe hele dokumentet ud i farver. Hvis du vil bruge denne metode til din opgave, skal du dog sørge for, at farverne er klart adskilte fra hinanden på dit dokument, således at de ikke blender sammen når de er printet ud. 

Sans for detaljen

Du skal desuden overveje, om de vigtige detaljer fremstår klart i dit dokument. Når det bl.a kommer til opgaver som brochure og plakater, kan dette nemlig ofte være en udfordring. Sørg for, at billeder og dekorationer ikke tilslører oplysninger om, hvornår og hvor din begivenhed er eller om andre faktuelle oplysninger som prislister og kontaktoplysninger. Det kan derfor være en god idé at bede andre om at korrekturlæse og kontrollere dit design, inden du tager det til print og risikere først at opdage fejlen når det er for sent til at gøre noget ved det. 

Hvad så nu?

Når du har printet dit dokument ud, hvad skal der så ske med det? Hvordan skal din udskrivning blive samlet – skal den klippes, foldes, sorteres, hæftet eller bindes sammen? Hvis du udskriver flere små flyers på en side, skal du f.eks. sørge for, at der er plads nok mellem dem til at klippe dem ud efter udskrivning, så derfor er det værd at tage med i dine overvejelser. Hvis du desuden har en brochure, der skal foldes sammen, har du brug for dobbelt så meget plads mellem tekstkolonnerne, som du har ude ved kanterne. 

 

Indlæg oprettet 30

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen