Få taget familiebilleder til højtiderne

Efteråret er over os, og det betyder, at der snart er en lang række af forskellige højtider, som venter os lige om hjørnet. I oktober har vi halloween, derefter kommer højtiden over dem alle: juleaften og juledagene. Så går vi fastelavn i møde og endelig er påsken også en højtid, vi kan se frem til.

DU kan læse mere om de forskellige traditioner og finde datoerne for årets højtider ved at gå ind på hjemmesiden her: traditionstid.dk

Højtiderne er tidspunkter, hvor familie og kære typisk samlet, og dermed er det også en oplagt mulighed for at få foreviget øjeblikket og de deltagende parter ved at tage smukke familiebilleder.

Det er dog ikke helt så lige til at få taget det perfekte billede – særligt ikke, når der er mere end én deltager på fotografiet, hvormed muligheden for blinkende øjne og mærkelige ansigtsudtryk forøges. 

Heldigvis er der et par forskellige tricks, du kan benytte, for at forøge dine muligheder for at få et vellykkket familiefoto i hus. Den nemmeste og sikreste metode er naturligvis at hyre en professionel fotograf til at klare opgaven, men der er også knap så omfangsrige måder at gribe det an på.

 

Her får du et par idéer til, hvordan du kan få et par vellykkede familiefotos i kassen:

Kig på fotografen

Et godt trick er at bede deltagerne på fotografiet om at kigge på dig som fotograf frem for at kigge direkte ind i kameraet. Der sker bare noget, når mennesker kigger på et andet menneske frem for at kigge ind i en linse. Det giver et andet udtryk i øjnene og gør fotografiet mere vellykket.

Giv hænderne beskæftigelse

Ofte ved vi ikke rigtig, hvad vi skal gøre af vores hænder, når vi bliver fotograferet. Derfor kan det hjælpe at give hænderne en beskæftigelse at give sig til. Det kan for eksempel være at knappe jakken eller at rulle ærmerne op. Det gør billedet mere naturligt.

Lad deltagerne bevæge sig

Hvis det tager lang tid at få billedet i kassen, kan det være en god idé at bede deltagerne på fotografiet om at bevæge sig fra tid til anden. Hvis man står for længe i den samme stilling, bliver det stift og unaturligt. Så ryst kroppen lidt, og få gerne deltagerne til at stå i mere naturlige stillinger frem for at stå helt stift ret op og ned.

Du kan også afspille noget musik, mens I tager billeder. Det hjælper med til at skabe bevægelse og en afslappet stemning.

 

 

Indlæg oprettet 30

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen