5 tips hvis du skal have en hund

Overvejer du at få en hund? I denne guide har vi samlet en række tips til dig, der planlægger at skulle have en hund.

En sund hund

Der er ikke noget vigtigere end din hunds sundhed og lykke, så sørg for at kende en god dyrlæge i nærheden af, hvor du bor. Der vil være brug for at besøge en dyrlæge og akutte medicinske behov i din hunds liv, som du skal være opmærksom på. Din hund kan blive syg og dårlig ligesom ethvert menneske, så du skal holde styr på de vaccinationer, de modtager for at sikre, at de forbliver på deres sundeste. For at hjælpe med dette er det altid en god ide at købe sygesikring for at dække store uventede sundhedsregninger hos din hund. Det er derfor heller ikke helt billigt at have hund, da man skal tage forbehold for disse uventede udgifter, som kan forekomme.

Behov for træning og motion

Hunde har meget energi og har brug for daglig træning og motion. Det betyder at du skal tage din hund med på en god lang gåtur mindst en gang om dagen. Det kan både være i naturen, i din have eller i den lokale hundeskov. Nogle hunde har brug for mere motion end andre, hvilket er meget vigtigt at huske på, når man vælger en hunderace.

Børnevenlig

Hvis du har børn, vil ideen om en hvalp virke som en fantastisk gave, og garanteret skabe stor glæde hos de små. Det er dog vigtigt, at dine børn møder hunden, og at din hund møder dine børn, før I vælgler den til som en del af jeres familie. Der er mange hunde, der ikke kommer overens med små børn, så det er vigtigt at få dem til at interagere, før I træffer en beslutning om at gøre en hund til en del af jeres hverdag.

Sikre dit hjem 

Dit hjem vil blive ændret for evigt, når din hund  ankommer. Du bliver nødt til at sikre dit hjem for at holde din hund og dine møbler sikre. Sørg for, at giftige fødevarer for hunden er uden for rækkevidde, og at ting som hængende snore og lodrette persienner fjernes for at undgå ulykker. Hvis du har dyre møbler, er et betræk en god idé at beskytte din sofa, eller du kan træne din hund til ikke at hoppe op.

Træning af hunden

Særligt hvis I vælger en hvalp, har din hund brug for træning. Det er højst sandsynligt, at der kan ske et uheld eeller to på dit gulv eller gulvtæppe, og vær ikke overrasket over at finde nogle tandmærker på dit yndlingspar sko. For at forhindre dårlige vaner som disse, vil din hvalp har brug for omfattende træning for at lære, hvad den må og ikke må.

Indlæg oprettet 30

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen