Hvordan opbygger jeg et CV

Indholdsfortegnelse

Er du nyuddannet og skal til at igang med at søge efter stillinger, du kan varetage i dit nye voksne liv? Eller har du netop afsluttet et andet ansættelsesforhold, og er nu på udkig efter et nyt? Eller måske er det efterhånden ved at være lang tid siden at du blev ledig, og du kunne derfor bruge noget råd og vejledning til at kvalificere din jobsøgning så der snart kan komme en fisk på krogen?

Så kan det være en god idé at benytte sig af nogle af de tilbud, der er for ledige jobsøgende. Du vil blandt andet kunne få råd og vejedning og deltage i kurser hos din a-kasse og fagforening, ligesom også dit jobcenter har forskellige tilbud til dig.

Der er også en række private virksomheder, som er specialiserede i at hjæpe dig, der gerne vil i beskæftigelse. Det kan måske være en god idé at tjekke nogle af dem ud og se på det uddannende indhold, de har produceret.

Blandt andet kan du tage et kig på  Candeno, som er en hjemmeside rettet mod ledige. Her kan du læse blandt andet om hordan du laver en god form for CV opbygning.

Det kan ofte være en god idé at følge en vis form for skabelon, når du udformer ansøgningsmateriale. Den arbejdsgiver, du skriver til, kommer sikkert til at sidde med rigtig mange dokumenter i hænderne, og derfor gør du arbejdsgiveren en stor tjeneste ved at følge nogle af de former og retningslinjer, man typisk benytter når man skriver blandt andet et CV.

Dog skal du naturligvis også huske, at dit CV og så videre er DINE personlige dokumenter. Og du skal derfor kunne stå inden for og se dig selv afspejlet i det, du sender afsted. Det giver jo også virksomheden et indtryk af, hvem og hvad du er som person. Og dermed, om i er et relevant match. Dit mål er jo ikke at blive matchet med hvilken som helst virksomhed, men med DEN RETTE virksomhed.

Kronologi eller kompetencer

Der er en del andre ting at tage stilling til i opbygningen af CV. Dem vil du kunne læse mere om I det link, jeg smed op aller øverst i artiklen.

Noget af det, du allerførst skal tage stilling ti er dog o du ønsker et CV der er baseret på kronologi eller på kompetencer. Det kronologiske CV er altså arrangeret efter hvornår du har besiddet en stilling, mens kompetence-CV er anderledes indrettet efter kompetencerne, du besidder.

 

Indlæg oprettet 30

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen