Har du brug for en køberrådgivning?

Køberrådgivning

En køberrådgiver er, præcis som det ligger i navnet, udelukkende købers rådgiver. Det er en køberrådgiver, der hjælper dig som boligkøber med at styr på købsaftalen, og undersøge alle ejendommens dokumenter.

Der er ikke kun tale om tilstandsrapporten og ejerskifteforsikringen, men bestemt også ejendommens øvrige dokumenter og forhold, herunder servitutter, BBR, byggetilladelser, lokalplaner, kloakforhold, eventuelle olietanke samt andre vigtige forhold.

Den vigtigste opgave en køberrådgiver har er at forklare dig som boligkøber, præcist hvilken handel og hvad det er for en bolig, du er ved at købe, derudover kan en køberrådgiver også hjælpe dig, når du skal forhandle prisen på boligen, så du dermed er sikret dig de bedst mulige vilkår, som køber.

Det er uhyr vigtigt, at man bliver vejledt rigtigt og får den rette køberrådgivning, når man skal ud og investere i en ny bolig, som man skal bo i det næste lange stykke tid. Din køberrådgiver vil altså forsøge at gøre handlen og vilkårene rimelige for dig som køber. 

Hvad får man ud af køberrådgivning?

Man får for det første undersøgelse af boligens stand. Man får en tilstandsrapport, der indeholder beskrivelse af ejendommens stand og eventuelle fejl eller skader, en elinstallationsrapport der indeholder ejendommens installationer. Man kan bruge sin køberrådgiver eller byggesagkyndige til at få gennemgået boligen, så man ved, hvad det er, man køber, inden dit bud på boligen bliver bindende. Din rådgiver kan informere dig om de juridiske konsekvenser af bemærkninger i tilstandsrapporten og elinstallationsrapporten.

Man får også en ordentlig gennemgang af dokumenter. Din køberrådgiver ved, hvad der er normalt og er uden for risiko. En køberrådgiver vil også opdage, hvis du som køber mangler dokumenter, som normalt gives i en ejendomshandel. Det kan være utrolig svært, hvis man selv skulle forhandle prisen på boligen, specielt hvis sælger har en erfaren ejendomsmægler på sin side, her vil din rådgiver også kunne hjælpe, da en køberrådgiver også har erfaring indenfor forhandling. Dette kan medføre, at køberrådgiveren ville kunne hjælpe med at forhandle en bedre pris samt bedre vilkår for dig som køber. Til slut for du også hjælp til gennemgang af købsaftalen. En ejendomsmægler har udarbejdet købsaftalen, hvilket betyder, at vilkårene er bedst for den som sælger, hvilket ofte gør det urimeligt for køber. Du kan altså få hjælp af din køberrådgiver til at få ændret vilkårene, så de også er rimelige for dig.

Læs om mere om køberrådgivning ved at trykke på linket køberrådgivning

Indlæg oprettet 30

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen